.

.

.

Essentielle olier -Natur på flaske

Essentielle olier er meget mere end skønne dufte og smage. Olierne anses for at være planternes livskraft og indeholder de mest aktive fysiologiske egenskaber fra planterne.

Olierne udvindes fx fra planternes blomster, blade, frugter og bær samt harpiks, rødder og bark fra træer. Ved forsigtigt at udtrække disse komponenter fra planterne, kan vi mennesker bringe dem ind i vores liv og lade dem støtte os, som de gør ved planterne. De har evnen til at påvirke os på både det kropslige, mentale og følelsesmæssige plan.


En enkelt olie kan bestå af over 150 forskellige kemiske komponenter som arbejder sammen i synergi for at beskytte og nære planten. Nøglen til at udvinde rene terapeutiske essentielle olier, er at bevare så mange af disse molekylære bestanddele som muligt, fordi de alle spiller en vigtig rolle i at olierne giver optimal effekt. Det er derfor afgørende at vælge olier af god kvalitet, som fremstilles med forsigtighed i alle dele af processen.

NATURENS VISDOM

De mange fordele og medicinske egenskaber fra disse planteolier har været anvendt af mennesker i tusinder af år. Indtil i begyndelsen af 1900-tallet var plantemedicin den stærkeste medicin, man havde til rådighed. Herefter startede et skifte, hvor man begyndte at fremstille syntetisk medicin ved at efterligne de aktive stoffer i planterne.


Dette var begyndelsen på den farmakologiske medicin, vi kender i dag. Naturens egenskaber og naturmedicinske komponenter synes at have været glemt i mange år. Men det virker til at mennesker atter er begyndt at huske visdommen fra naturen. Dette ser vi bl.a. ved at de fantastiske egenskaber ved essentielle olier atter er begyndt at tiltrække mennesker i hele verden. 

SÅDAN ANVENDER DU OLIERNE

Olierne kan bruges på forskellige måder. Overordnet er der 3 måder:


1: AROMATISK

Når vi dufter til en æterisk olie, så påvirker den hurtigt vores limbiske system i hjernen, som bl.a. regulerer vores følelser og stress-respons. Derfor vil vi gerne bruge olierne aromatisk, da det har en balancerende effekt på flere områder i vores krop og sind. En god måde er at bruge en diffuser i hjemmet, så oliernes aktive egenskaber forstøves i lokalet i løbet af dagen og/eller natten. 


2. PÅ HUDEN

Huden er vores største organ og alt hvad vi smører på huden optages i kroppen. Når vi ønsker at få glæde af de givne egenskaber fra en olie, så kan vi optage den ved at smøre den på huden - fx. i nakken, langs rygsøjlen eller under fødderne (fortyndet i en bæreolie - fx. kokosolie). Vi kan også bruge olierne på områder, hvor vi mærker et symptom - fx. Zengest på maven ved mavepine eller Lavender på et kløende myggestik. Derudover er mange olier fantastiske at bruge i hudpleje, da flere af dem har foryngende, beroligende og vitaliserende egenskaber.


3. INDVORTES

Flere af olierne fra doTERRA kan indtages og bruges i mad og drikke. Fx. ved at komme en dråbe i et glas vand eller rørt op i lidt honning. Du kan også komme dråber af olien i en tom vegetabilsk kapsel og indtage den med et glas vand. Hver opmærksom på at enkelte olier ikke må indtages.


Deltage på vores online mini-kursus 'Essentielle olier til hverdagsbrug' for at lære mere om olierne og hvordan du anvender dem.

VÆLG DINE OLIER

MED OMHU

For at få den fulde virkning af olierne, er det afgørende, at du køber olier som er 100% rene og af højeste kvalitet. Der findes mange forskellige olieproducenter og prisforskellen kan være stor. Men det er langt fra ligegyldigt hvilke essentielle olier, du køber. Mange virksomheder tilsætter noget der fortynder olien mens andre virksomheder fremstiller olierne kunstigt med en kemisk profil, der ligner den ægte olie. Dertil kommer urene og uhensigtsmæssige dyrknings- og produktionsmetoder, som ikke ærer og nærer naturen og de samfund, hvor planterne vokser. Det kan være svært at vide, hvad man får i flaskerne og gennemskue om producenten har nogle værdier, som man ønsker at støtte op om. Udvælg derfor din olieproducent omhyggeligt.

HVORFOR doTERRA?

Jeg har valgt at arbejde med doTERRA. doTERRA er en verdensomspændende virksomhed, som udvinder og sælger rene, potente essentielle olier af højeste kvalitet. Jeg har valgt doTERRA af forskellige årsager:

Højeste kvalitet og renhed

De producerer essentielle olier som er så rene, at de har terapetutiske egenskaber. For at garantere det højeste kvalitetsniveau har doTERRA oprettet testprocessen CPTG Certified Pure Tested GradeTM. Deres stramme kvalitetskontrol sikrer, at alle deres olier indeholder de reneste terapeutiske egenskaber fra planten uden fyldstoffer eller skadelige forurenende stoffer.

Respekt & kærlighed for Naturen

2

3

doTERRA har respekt og forståelse for at intet kan erstatte de oprindelige naturlige forhold, og derfor har de planter som vokser i omkring 40 forskellige lande verden over. I stedet for at købe et stort stykke land, hvor de kan masse-dyrke planterne, så vælger doTERRA steder hvor planterne naturligt vokser. Planterne udvikler sig således i deres naturlige habitat med de korrekte forhold og det ideelle klima. Det er med til at sikre, at olierne er af højeste standard og både de helbredsmæssige og terapeutiske egenskaber bevares.

Bæredygtighed og ansvarlighed

doTERRA har et kærligt mål om at ændre familier, lokalsamfund og verden én dråbe af gangen. Over halvdelen af de nationer som olierne kommer fra er udviklingslande. Her arbejder doTERRA hånd i hånd med de lokale bønder, som har en dyb forståelse af hjemmehørende planter og de forhold de vokser i - Viden om planterne og deres trivsel har passeret fra generation til generation. Gennem strategien Co-Impact Sourcing sørger doTERRA for at forbedre levevilkår og lokalsamfund verden over. De investerer i allerede ekstisterende små landbrug, hvor bønderne har dyrket disse planter gennem generationer. Der er ingen mellemmand mellem doTERRA og landmændene, og på den måde kan doTERRA sikre en god løn og arbejdsforhold.

Udover Co-impact SourcingTM arbejder doTERRA for at forbedre livskvaliteten for de familier, der bor i samfundene i flere udviklingslande. Hjertet i doTERRA er deres Healing Hands FoundationTM der arbejder med at styrke mennesker og samfund over hele verden. Deres mål er at bringe healing og håb til verden, ved at arbejde for at gøre det muligt at leve et liv uden sygdomme og fattigdom - og i sidste ende at lære folk at blive selvhjulpne.


ONLINE KURSUS - ESSENTIELLE OLIER TIL HVERDAGSBRUG

Lær mere om essentielle olier og hvordan de kan støtte dig fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Deltag på vores online minikursus

unsplash