.

Essentiellie olier til at balancere sindet

Essentielle olier påvirker vores limbiske system i hjernen og har dermed evnen til at påvirke vores følelser og sindstilstand.


Vores sind har en medfødt evne til at registrere negative tanker, følelser og oplevelser dybere end de positive. Når vi lever i travlhed og ikke er nærværende, så kan negativitet og "støj" i sindet tage overhånd, hvilket kan resultere i at vi måske føler os mere bekymrede, modløse, uklare, ubeslutsomme og "tunge" i sindet generelt.

Der kan være mange årsager til, når vi oplever ubalance i sindet, og nogle gange er der nogle dybereliggende årsager, vi skal have kikket på. Men uanset årsag og graden af ubalance, så kan essentielle olier være en effektiv og nem støtte til at give os den opløftning og skift i energien, vi har brug for. Essentielle olier har nemlig evnen til hurtigt at påvirke vores limbiske system i hjernen, som blandt andet regulerer vores følelser og stress-respons. 


Alt efter hvilke olier vi anvender, så kan olierne hjælpe med at bringe ro til sindet (og kroppen) samt løfte vores sindstilstand og energi-niveau. Det er ren plante-magi :)

3 Favorit-olier


Her er 3 af mine favorit-olier, når jeg har brug for at bringe klarhed, berolige og/eller opløfte min sindstilstand. 

PEPPERMINT

Denne olie bruger jeg, når jeg føler mig drænet og har brug for at fremme energi og glæde. Pebermynte vækker sanserne, bringer energi til krop og sind samt fremmer følelser af glæde, motivation og positivitet. Energetisk kan den hjælpe os til at være i flow, og slippe gamle mønstre og kontrol. Olien er genial som energiboost om eftermiddagen: dryp en dråbe i håndfladerne og indånd olien herfra. Drik samtidig gerne en dråbe rørt ud i et glas vand. Olien er desuden god ved hovepine og spændinger.

Pris: 250 kr
(188 kr for medlemmer)

BERGAMOT

En citrusolie som er både opløftende og beroligende på samme tid. Den er en god støtte, når vi har noget dybere følelsesmæssigt, der tynger os - særligt når det handler om manglende selvaccept og selvkærlighed. 
Bergamot hjælper os med at løsne op for stagnerede følelser og fremme vitalitet og flow. Jeg kan særligt godt lide at anvende den som meditations-olie om morgenen. Den er desuden skøn i diffuseren i kombination med andre olier samt lækker at drikke i vand i løbet af dagen.

Pris: 360 kr
(270 kr for medlemmer)

ADAPTIV

Adaptiv er en blanding af essentielle olier fra vild appelsin, lavendel, copaiba, sweetgum, neroli og spearmint. En beroligende blanding der hjælper os, når vi føler os stressede og sindet stikker af med os. Her giver bla copaiba og lavendel os en beroligende effekt, mens vild appelsin løfter humøret. Blandingen har en særlig evne til at bringe ro til hele vores system samt hjælpe os ud af tungsind.
Den er god i diffuseren samt at påføre på huden. Den fås også i en touch-udgave som kommer i en smart flaske med rullelåg og er fortyndet med lidt kokosolie. Det gør den nem at have med i tasken og den kan rulle på huden (fx håndled og tindinger), når vi mærker stressen opstår.

Pris: 473 kr
(355kr for medlemmer)

KØB EN STARTPAKKE OG FÅ ALLE 3 OLIER

Alle 3 olier kan købes hver for sig eller samlet i en startpakke. Er du ny til olierne, så anbefaler jeg at du køber en startpakke, hvor flere olier er inkluderet. Du får således klart mest værdi for pengene samtidig med at du får et godt basis-kit med diffuser og bære-olie, så du kan komme godt igang.


Jeg har lavet en lille guide, hvor jeg har beskrevet 2 startpakker, som jeg anbefaler til at bringe balance og ro til sindet. Alle 3 ovenstående olier er indeholdt i startpakke 2 fra guiden her