Der er mange måder at anvende essentielle olier. Olierne kan bruges både indvortes og udvortes, samt i en diffuser. De kan bruges til at støtte sundhed og velvære i krop og sind, til dine børn, til din spirituelle praksis, i madlavning samt til kemifri skønhedspleje og rengøring.  Gå på opdagelse i opskrifter og guides til de mange anvendelsesmuligheder.


Vær opmærksom på at olierne er stærke. Inden du går igang, vil jeg anbefale dig at læse min guide til korrekt og sikker anvendelse.

Krop

Lær hvordan du bruger olierne både udvortes og indvortes til at søtte op om fysisk velvære 

Børn

Lær hvordan du anvender essentielle olier til børn. 

Sind & følelser

Lær hvordan du bruger olierne til at støtte op om mental og følelsemæssig velvære.

Hjemmet

Lær hvordan du bruger essentielle olier til at harmonere energien i hjemmet. Her finder du opskrifter til fx diffuser-blends og rengøringsprodukter.


SIKKER ANVENDELSE AF OLIERNE


Rene essentielle olier er stærke naturolier. Husk derfor at være forsigtig, start i det små og vær  opmærksom på allergiske reaktioner: Jeg anbefaler desuden at følge disse anvisninger:


  • Fortynd altid med en bæreolie (fx kokosolie eller mandelolie) første gang du bruger den essentielle olie på huden. Begynd med en dråbe essentiel olie og mindst fem dråber bæreolie. Læg mærke til hvordan olien reagerer på huden.  Herefter kan du ændre på forholdet, hvis din hud reagerer fint (brug dog aldrig cassia, cinnamon, clove, geranium, lemongrass, oregano og thyme direkte på huden).
  • Nogle essentielle olier forårsager lysfølsomhed, hvilket kan medføre at du nemmere bliver solskoldet. Hold dig derfor væk fra direkte sollys i mindst 12 timer, hvis du har påført olierne direkte på huden. De lysfølsomme olier inkludere citrusolierne samt blandinger hvori der indgår citrusolier: fx Air og On Guard.
  • En lille dosis har stor virkning, så for det meste er det en god ide at følge princippet "less is more". Olierne er stærke, så du skal kun bruge en lille mængde - Bruges olierne i madlavning (fx. Basil eller Oregano) er det som regel nok blot at bruge en tandstik dybbet i olien. Bruges olien i et glas vand (fx Lemon eller Grapefrut) er en enkelt dråbe nok, og sørg for at røre godt rundt i vandet inden du drikker, da olien lægger sig på toppen. 
  • Børn er generelt mere følsomme over for essentielle olier end voksne. Derfor skal olierne som regel fortyndes lidt ekstra, når de anvendes på børn. Det er en god ide altid at begynde påføring under fødderne.